Tillbaka till valpan ;)

Ja snart sa aker vi tillbaka till valparaiso igen! Det blir roligt att visa allt dar for edith. Vi aker nog harifran om nan timme. Jag har precis lagt over alla bilder till ett usb-minne som edith hade med sig, perfekt! Maste kopa att jag med sa jag kan ha alla bilder dar sen nar hon aker hem. Nu vantar vi bara pa att kiko ska duscha och sa ska vi packa det sista sen tar vi taxi till bussterminalen och aker, det tar typ 1,5 timme dit sa det ar inte sa langt.

Sen sist vi skrev har vi varit pa fantasilandia, fatt salsa lektioner av mauricio och shoppat lite till :)

Kvallen innan vi skulle till fantasiladia (ett nojesfalt om ni inte visste) sa vi att vi skulle lagga oss ratt tidigt sa vi inte skulle vara sa trotta morgonen efter. Det gick inte sa bra eftersom vi borjade prata om salsa, haha. Det slutade med att vi allihopa dansade salsa for fullt har i lagenheten :D det var roligt, men ganska svettigt dock. Hehe. Vi gick ovh la oss runt 3 pa morgonen. haha. Som tur var oppnade inte fantasiladia foran kl 12 sa det blev inte sa tidigt iaf :)

Vi kom dit typ halv ett och borjade med att aka en vattengrej dar man blev HELT blot!! HAHA! Det var roligt, det var typ som stockarna pa liseberg fast man satt typ 20 st i en :D Efter det akte jag och kiko en jatterolig bergochdalbana men lite loopingar och sant, forst framlanges och sen baklanges, den var kul!
Vi fortsatte att aka saker och vi lyckades fa med oss edith upp i frittfall!! ;) Det var en rolig dag med massa sockervadd, bilder kommer sen eftersom dom ar pa ediths kamera sa det far vi fixa i valpan :)

Igar akte vi till ett kopcenter som heter parque arauco, det var bra ocksa, jag kopte harinpackning for halva priset jamfort med sverige sa nu hoppas jag att den gor nat mirakel med mitt har for det ar inte i sa bra skick (MASTE klippa mig). Sen kopte jag presenter till mina broder ;)

Forresten gillar jag nar det ar billigt med taxi sa att man kan aka det overallt ;)

Nu maste jag dock ga och packa klart och om ni har tur kommer det en liten update fran eddan senare ikvall nar vi anlant till vart kara valpan!!

Grattis i efterskott ocksa pappa!! :) Hoppas ni har det bra i Indien!!

puss o kram

nattligt inlagg :)

Ja nu ar klockan nastan tva pa natten har, ska snart ga och lagga mig. Men tankte passa pa att skriva ett litet inlagg. Nu har ju som ni vet edith kommit hit och det ar jattekul!!! :) vi har hunnit med riktigt mycket, dagen hon kom akte vi till ett kopcenter, vi shoppade lite och gjorde manikyr :) det kostade typ 80 kr men fransk manikyr. Gardagen har ju edith min kara gastbloggerska redan berattat om ;)

Nu, gott folk ska jag beratta om min och ediths upptacktfard som vi gjorde idag. Vi sov ratt lange idag och sen tog vi det lugnt ett tag men vid 17-tiden bagav vi oss ivag mot centrum. (francisco tog det sakra fore det osakra och stannade hemma)  Tanken var att vi skulle hitta ett postkontor dar vi kunde skicka nagra vykort. Vi fragade en tant och hon blev lite forskrack och sa att det var MUY lejo (MYCKET langt harifran) men vi skulle ga mot centrum. sa vi gick till centrum (vi bor ju typ i centrum men annu mer centrum) pavagen stannade vi och at varsin empanadas och jordgubbsjuice, mmmm.. sen kom vi till alla affarer sa vi fastnade dar ganska lange, forsattte promenera runt och sag en stor fin byggnad, sa vi gick in dar, och det var en jattestor fin kyrka! Superfint verkligen! tur att vi gick in! Sen gick vi vidare och kom fram till ett stort torg dar gubbar satt och spelade schack och det var massor med liv och rorelse, folk satt och malade och at eller bara satt :) jattemysigt iallafall. Sen sag vi MASSOR med folk som stod och tittade pa nagot sa vi gick dit och forsokte fa en skymt av det dom sag, och det var nan slags komedishow eller typ standup. Dom tva mannen som pratade fick syn pa oss och sa i micken, ah titta dar, vilka ar ni? var kommer ni ifran och vi fick ropa tillbaka Sweden, och da sa han till hela publiken att flytta pa sig sa alla kunde se oss! haha! dar stod jag och edith och skrattade typ, och mannen med micken bara valkomna till chile, ni ar sa vackra!! titta bara pa dom och ALLA, hela publiken glodde pa oss och borjade applodera lite smatt och dar stod vi som tva skrattande fragetecken! Vi tyckte da att det var dags for oss att ga! haha, sa vi gick darifran och alla ropade hejda opch vi vinkade lite och gick sedan snabbt darifran med allas blickar i ryggen! HAHA!
Naval, det var en rolig liten grej som hande idag! Efter det borjade vi ga tillbaka lite smatt, kopte branda mandlar fast jordnotter och gick hemat. Ja just det, vi tog lite genvagar hem och jag maste saga att vi ar grymt bra pa att hitta genom kvarteren har i santiago, vi beranade helt ratt coh kom exakt till ratt gata nar vi tog en genvag! :D och det ar sjuuuukt stort har! ;) Det var en rolig upptacktsfard med Edith och det ar sa rolig att ha en tjej med nar jag shoppar och provar massa klader! For fragar jag francisco om nat sitter bra eller ar fint sa far jag mest ja till allt och typ att han inte vet sa mycket om tjejklader :/ :P hehe.

Nu maste jag dock ga och lagga mig annars somnar jag :P

Forresten ar det jatteroligt med kommentarer, jag saknar er alla hemma och mamma och pappa, ni far ha det underbart i indien!! :)

Saknar mina louisar ocksa!

Puss och kram

mer bilder :)


Förste gästbloggaren.

Är verkligen en ära att fa gästblogga för bloggdrottningen Johanna, snart har vi lika manga läsare som Blondinbella utan att behöva göra bort oss o Let´s dance! de ni!

Kom alltsa hit igar. Resan hit gick jattebra. kunde sova den mesta tiden sa det var skönt. Pa resan fran ChallesDeGalles hit flög jag tillsammans med ett band fran Tokyo alla hade asspacade kläder, päls och munskydd. Johanna och Frasse hamtade mig pa flygplatsen och vi tog en taxi hem till Mauricio, Frasses kusin som bor inne i Santiago. Sen shoppade vi lite pa ett kopcenter. hittade tva snygga skor och ett linne. Var sjukt trött pa kvallen nar vi var hemma hos Mauricios flickvan och at middag men forsokte halla mig vaken for att komma in i ratt dygnsrytm.

Igar akte vi med bergbana upp pa ett berg som heter cerro san cristoba, darifran kunde man se hela Santiago. Mycket storre an vad jag hade trott! Vi tog massa fina kort och jag och Johanna kopte sma berlocker med  la virgen pa, en staty som stod hogst upp pa berget. Nar vi akt ner igen gick vi hem, vi kakade middag lite senare pa en jattemysig restaurang inte sa langt fran dar vi bor.

idag har vi sovit lange och ska ta det lungt. Vi har nyss atit frukost och tittar pa life of Ryan schekler, typ det enda programmet som inte ar dubbat ;)

Puss och kram!


Utkast: ...


utsikt :)



Detta ser man nar man star pa franciscos mormors altan!

mall

Japp, idag har vi varit pa ett stort kopcenter, vi akte metron dit och vi kom dit utan att aka fel och vi blev inte ranade, sa det var ju bra ;) Dar var vi hela dagen och shoppade, billigt ar det ocksa, perfekt. Jag kopte tva trojor, en mascara fran loreal som kostade 60 kr (!), en planbok, en present till mamma som jag inte kan skriva eftersom hon sakert kommer lasa :P, ett linne och en ryggsack :) Imorgon ska vi till en till mall sa da blir det formodligen lite mer saker, imorgon tankte jag kopa lite mer klader och nagra skor kanske.. Alla markesklader ar verkligen billigare har, och det gillar jag :) Vi var dar typ hela dagen, kom hem vid 21 tiden nan gang. Just det, jag fick en kompis dar ocksa, haha, nar jag stod sjalv vid pizzahut och skulle bestalla (kiko stod i en annan ko) da vard et en liten tjej, typ 8-9 ar som borjade prata med mig, jattesot, hon fragade om jag kom fran argentina,  sa jag berattade att jag kom fran sverige, och hon bara, jaha (fascinerad) och sa pratade vi lite och sen bara, vad jobbar du med dar da? jag sa dagis och hon bara jaha, sen fick hon sin mat och sa hejda typ :D hehe, hon var rolig.
Fikade pa starbucks idag ocksa, jatte gott, vi at cheesecake och en god paj men hallon, blabar och nougat, och frappuchini :)

Alla som laser kan garna kommentera nat sa jag vet vilka som laser :)

<3


Santiago!

Ja nu ar vi i santiago. Har ar allt bra och vi har hunnit med riktigt mycket redan :) I fredags kom vi hit vid 19 tiden, da akte vi till mauricio en kusin till francisco som vi ska bo hos har i santiago. Vi lamnade bara vara saker sen akte vi med mauricio och hans tjej ximena och handlade och sen akte vi hem och at. Sen satt vi och pratade nastan hela natten :P Sen i lordags akte vi till en liten by som var jattegullig, som hette pomaire. Dar fanns det lite restauranger och massa sma affarer men olika chilenska saker, sa dar at vi empanadas och gick och tittade. Haha, francisco tog en stor empanadas (det ar chilenska jattegoda piroger) och den var verkligen stor, sag ut som en calzone :D Efter det akte vi till kusten och till huset dar pablo neruda bodde (en som fatt nobelpriset i litteratur), det var jattefint!! Det var som ett museum nu och vi gick guidad tur dar. Vi hade akt ratt langt sa vi kom inte hem foran typ 23..

Igar akte vi med en mauricio, ximena och en kompis till mauricio och hans familj till ett stalle bland bergen dar det fanns pool och det var jattefint dar! Dar grillade vi och badade i den iskalla poolen :P Det var roligt och vi var dar hela dagen och nar vi kom hem at vi bara lite sen sov vi :)

Idag har jag och francisco varit i stan och tittat, mauricio och ximena jobbar. Vi var och tittade lite och imorgon ska vi aka till ett stort kopcenter :) sa da bli det shopping som galler!!

Nu orkar jag inte skriva mer, bara att det ar jaaaatttevarmt har!! idag ver det over 35 grader som man svettades mkt i stan, vi maste nog aka och bada i nan pool nan dag ocksa :P Och nar edith kommer ska vi nog till fantasilandia, ett stort tivoli har :)

aja, vi hors! :)

pusshej!


hola!



Hoppas allt ar bra med er dar hemma, har ar allt bra iallafall. Har forsokt lagga in alla bilder pa datorn men det gar inte, det ar nat fel sa det inte gar att lagga in bilderna! TYPISKT! Men men, ska forsoka igen sen.. Men det ar darfor jag inte har lagt upp nagra bilder har pa bloggen. 

Aja, vad har hant sen sist da. Helgen som var spenderade vi mest med juan. I fredags akte vi dit och pa kvallen gick vi ut pa en club i viña del mar, det var kul, fast tyvarr sa jobbade juans flickvan francisca, sa hon kunde inte folja med. Sen i lordags var jag lite sjuk, sa jag tog det mest lugnt hemma hos juan, eller jag foljde med och kollade nar dom spelade biljard. Sen skulle vi aka till en kompis til juan som hade fodelsedagsfest, men jag madde inte sa bra sa jag stannade hemma och sov istallet. Sen i sondags madde jag battre sa vi akte till ett stort kopcenter (mall) i viña med juan och francisca och kollade lite i affarer, hittade ett par korta jeans pa zara, dar det forovrigt var superbilligt! Kopte inget mer eftersom vi ska till santiago pa fredag sa jag vill kolla dar forst :) Sen at vi churros med manjar (typ som kolasas, nastan iaf) och en kram gjord pa nan frukt som jag inte kommer ihag vad den heter :P supergott var det iaf :)  och till det drack jag farsk jordgubbsjuice, mmmm :) Sen gick vi och bowlade, det var roligt, och sen nar vi var klara ville vi fortsatta med nat spel sa vi spelade biljard, det var ocksa roligt, men det tog aaldrig slut, haha! Vi spelade inte som vanligt utan spelade nan speciell grej som man brukar gora har och det var jattesvart! jag och kiko var i ett lag och juan och fran i det andra, och ingen kunde vinn atyp :P vi spelade hur lange som helst, tillslut var vi tvungna att ga iaf, da skulle vi ata men allt var stangt typ :P hehe.

Sen i mandags var vi ocksa med juan och fran, vi akte med dom till en fin park, eller botaniska tradgarden var det, den var jattefin och stoor. Dar hade vi lite picknik och spelade lite beachtennis och sant, det var mysigt! :) Igar spenderade vi dagen med abuelita eliana, alltsa franmciscos farmor. Gorst tankte vi aka till viña med henne, fast sen blev vi kvar i valparaiso, vi akte till nagra olika kopcenter och till en hamn som hon visade oss som vi inte hade sett annu. Dar var det fint, fast det blaste sa kallt dar. Jag kopte en jattefin vaska i ett kopcenter och den kostade typ 70 kr ;) sen kopte vi med oss lite godsaker fran ett bageri och akte hem till abuela eliana och tog elvan som jag brukar saga ;) haha! bara for att man sager tomar onze pa spanska nar man ska fika typ! tomar=ta onze=elva! :D

Sa, nu har jag berattat vad vi gjort dom senaste dagarna :) Idag har vi inte gjort sa mkt :) bara tagit det lugnt hos abuelita alicia, solat och sa :) Det ar dock lite blasigt idag, annars kanske vi skulle gatt till stranden, men det far bli en annan dag. Pa fredag aker vi till santiago! weei! Och om typ en vecka kommer min kara edith hit!! ah vad jag langtar efter henne nu! :)

Allt bra med er dar hemma da? 

Och marianne, om du laser far du halsa alla gullungar fran mig och all personal ocksa saklart!! :) 

pussokram
 


caliente

hej!

Nu sitter jag har igen :) har precis varit ute och solat lite, vaarmt! Det ar typ 27 grader har idag, men jaattevarmt i solen. Idag fyller kikos kusins barn alejandro ar, sa det kommer vara lite kalas for honom har idag, dom bor precis bredvid. Igar var vi hos tía fanny, Kikos faster. Hon bor i en lagenhet med jattefin utsikt over hela valparaiso och over havet, det var jattefint! Tog flera kort, ska nog lagga in bilder pa den har datorn senare idag, sa kan jag laga upp nagra har. Igar var vi ocksa pa en marknad med massor av frukt och gronsaker, vi kopte massor, jattegott :p och billigt!

Imorgon kanske vi ska till viña del mar och shoppa :) Har faktiskt inte kopt nagot an, men vi har inte kollat i affarer mkt alls an. Hittills har vi mest traffat massa folk. Och varit med juan ocksa da. Sen maste vi ga till stranden snart ocksa sa jag kan bada forsta gangen i stilla havet. Men igar kande jag pa vattnet iaf, det var faktiskt inte sa kallt som jag trodde, det var typ som sverige pa sommaren. Jag skulle gissa pa att det var typ 20 grader. Och det var en positiv overaskning, for jag trodde det skulle vara iiiiskallt. Och nar vi fragade kikos faster och kusin hade dom verkligen ingen aning, men dom sa iskallt. Sa det var bra att det inte var sa kallt :) Och pa stranderna har ar det verkligen fullt med folk, nar klockan ar atta pa kvallen ar det fullt. Inte som i sverige. hehe . 

vet inte riktigt mer vad jag ska skriva, och blir lite stord av kiko som sitter bredvid och kommenterar allt jag skriver! :P Nasta gang ska jag blogga utan kiko :) 

Kan skriva mer senare och da kommer jag nog lagga upp bilder ocksa! 

pussokram 

 

.

Jag kan aldrig komma pa vad jag ska skriva for rubrik :P
Men men, har ar det bara bra, igar var vi med juan och hans flickvan till ett jattefint stalle med typ berg av sand, sa vi akte typ snowboard dar fast pa sanden :D det var jatteroligt, och det var verkligen fint dar, varldens utsikt :D Kommer nog upp bilder pa det sen. sen pa kvallen gick vi ut och tog en drink med dom, det var trevligt :)

Just nu ar vi hemma hos juan och ska ata snart, sen ska vi tilbaka till abuelita alicia (mormor alicia alltsa) ikvall. Idag hade vi tankt aka till stranden men vi gor inte det tror jag, for det ar ratt molnigt idag och blaser lite.. Hoppas det ar bra med alla hemma, saknar er! Men det ar inte langt kvar till edith kommer nu och det blir jatteroligt!! :)

Den 16:e ska vi till santiago tror jag, till kusin mauricio, sa blir vi kvar dar tills edith kommer, det blir roligt, sa ska dom visa oss santiago.. det ska bli jattekul att se! Igar nar vi var pa sandsstallet akte vi bill ratt langt langs kusten, det var jattefint, viña del mar ar superfint, massa fina hotell och sa, jag och kiko funderar pa att ta nagra hotellnatter dar sen, skulle vara kul. Sen akte vi till concon, en liten by med strand och hotell och sa, dar at vi supergoda empanadas (piroger typ) Jag tog en med ost jag skinka och den var jattegod!

Nu ska vi ata, men skriver mer sen :)

pusskram


Chile

- Vila i frid morfar, kan fortfarande inte fatta -
hoppas du ser mig fran himlen, och halsa farfar!

Jag alskar dig foralltid!

-tanker pa alla er hemma-

Forsta inlagget i chile!

Har ar allting bara bra, bortsett fran det daliga som hant :´(

just nu ar vi hos en kusin till francisco och vi ska snart ga ut och ta nan drink eller sa.
Har inte kunnat skriva tidigare eftersom vi inte har nagot internet an, men det kommer snart :) Vi har varit har i 4 dagar nu typ, sa vi har inte hunnit gjort sa jattemkt, men lite har vi hunnit med :)
Nar vi kom sa var det typ 7 personer som vantade pa flygplatsen, resan gick bra men det blev lite forsenat, sa dom hade vantat ett tag dar. Men iaf, nar vi kom sa fick jag en ros av kikos moster :) och dom var jattesnalla allihopa, sa akte vi hem till kikos mormor dar vi kommer bo mest. Nar vi kom fram till valparaiso var det verkligen jattefint!!! Staden ar jattestor och alla hus ar byggda mot bergen liksom, ska lagga upp bilder sa fort jag kan. Och vilka backar det ar!! Nar vi akte med bilen till huset var det jattebrant och jag vagade knappt kolla rakt fram! haha. Men det ar verkligen fint, och vilken utsikt det ar fran huset!!! Jattefint!!

Hinner inte skriva mer nu, men kommer skriva mer sen!

Saknar er darhemma!

Pussokram

RSS 2.0